UREĐENJE DVORIŠTA JANKOVIĆ
Zaklada Slagalica

Muzej grada Pakraca je na natječaju Zaklade Slagalica za 2011. godinu dobio 12.800,00kn za  provođenje građanske inicijative „Uređenje dvorišta kompleksa Janković“.

Zaklada Slagalica kroz sredstva Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva potpomaže razvoj lokalne zajednice kroz manje projekte čiji su nositelji udruge ili ustanove.Natječaj se raspisuje dva put godišnje,a u ovom rujanskom ciklusu za 2011. godinu Muzej grada Pakraca kandidirao je jedini projekt koji se financira, a dolazi iz Požeško-slavonske županije.Projekt je zamišljen kao dovršenje uređenja dvorišta Janković.Naime dvorište koje zauzima sami centar grada, a unutar kojeg se nalaze gradske ustanove te gradski prostori ( Muzej,Glazbena škola,Gradska vijećnica,Dom hrvatskih branitelja) još uvijek izgleda prilično pusto unatoč djelomičnom uređenju.Želja nam je da se ovaj prostor još više ozeleni postave klupe,koševi te da napokon postane ono što i jest bio kroz povijest mali park unutar kojeg će se ljudi i prolaznici zadržavati i odmarati.

Sredstva koja smo dobili na navedenom  natječaju će nam zasigurno pomoći u ovom naumu.Projekt će se realizirati u razdoblju od veljače do svibnja i svaka volonterska pomoć bit će dobrodošla i poželjna.Namjeravamo organizirati nekoliko radnih akcija kroz koje bi se provela sadnja zelenila i postavljanje klupa.

Nadamo se kako će biti zainteresiranih za volonterski rad kroz koji bi ovaj grad učinili ljepšim i ugodnijim za življenje!

Napominjemo kako su dosada zahvaljujući sredstvima Slagalice i volonterskom radu provedeni projekti oslikavanja Gradske knjižnice u Pakracu,uređeno je sportsko igralište kod Trenkovog dvorca( Udruga Mali most Pakrac) te okoliš oko gotičke crkve u Tornju ( Povijesno društvo Pakrac-Lipik).

 

Postavljeno: 20.12.2011.
Kontaktirajte nas

Vaše ime i prezime:

Vaši kontakt podatci:

Vaša poruka:

Mapa weba