Slavonski Brod
Godišnja skupština Muzejske Udruge Istočne Hrvatske

02.07. Muzej grada Pakraca sudjelovao je na godišnjoj skupštini Muzejske udruge Istočne Hrvatske.

Domaćin ovogodišnje Skupštine bila je Galerija umjetnina Slavonskog Broda.

Bila je ovo prilika za uvijek korisne susrete sa kolegama, ocjenu prošlogodišnjeg rada Udruge, te za dogovore o budućim zajedničkim projektima.

U radu skupštine je kao poseban gost sudjelovala Iva Validžija iz Muzejskog dokumentacijskog centra iz Zagreba.

Nakon održane skupštine gdje su jednoglasno prihvaćeni program rada, te pregled financijskog stanja Udruge, jednoglasno su prihvaćeni i svi prijedlozi za daljnja djelovanja. Dogovorena su dva projekta, jedan sekcije povjesničara umjetnosti u obliku zajedničke izložbe na temu industrijske arhitekture u Slavoniji, te novi projekt sekcije za muzejsku edukaciju.

Još jednom je naglašen problem Muzeja u Belišću koji djeluje bez uposlene stručne osobe pa je odlučeno da se upute službeni dopisi nadležnima i na taj način pokuša ukazati na ovaj veliki problem.

Saznali smo i to da je novoimenovani ravnatelj Muzeja Slavonije Osijek viši kustos Grgur Marko Ivanković.

Dogovoren je zajednički stručni izlet u rujnu, te istaknuta potreba kompletiranja članaka potrebnih za izlazak Glasnika slavonskih muzeja.

Nakon skupštine obišli smo Galeriju Ružić, Spomen dom velikog hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića, Franjevački samostan, te Muzej Brodskog Posavlja odnosno izuzetno zanimljivu izložbu pod nazivom „Kvartarni sisavci“ gdje su izloženi crteži i fosilni ostaci životinja kvartarnog perioda iz područja brodskog posavlja.

Više o ovoj zanimljivoj izložbi možete saznati na Internet stranicama Muzeja Brodskog Posavlja www.muzejbp.hr

 

Iduća Godišnja skupština Udruge održat će se u Vinkovcima u gradskom muzeju koji iduće godine slavi 65. obljetnicu svoga osnutka.

 

     

 

 

 

 

 

Postavljeno: 05.07.2010.
Kontaktirajte nas

Vaše ime i prezime:

Vaši kontakt podatci:

Vaša poruka:

Mapa weba