OBILJEŽAVANJE 800 GODINA ŽUPANIJE POŽEŠKO-SLAVONSKE

Ove godine županija Požeško-slavonska obilježava 800 godina postojanja, stoga je ovim povodom i povodom dana Županije na glavnom gradskom trgu sv.Trojstva u Požegi 15.04. održana prezentacija svih njenih gradova i općina.

Pakrac se također predstavio sa posebnostima koje ga obilježavaju.

Cjelokupna prezentacija bila je zamišljena kao predstavljanje kroz osobitosti povijesnog razvoja, ali i današnjih potencijala (gospodarskih, turističkih sadržaja i sl.).

U povijesnom dijelu istaknuta je srednjovjekovna povijest grada, te je naglasak bio na kovnici novca u Pakracu i slavonskim banovcima. Održana je i prezentacija kovanja ovog novca, a  templarski vitez koji je pomalo oživio ovu davnu povijest izazvao je veliko zanimanje među posjetiteljima.

Sadašnjost Pakraca prezentirana je kroz gospodarske potencijale, razne turističke sadržaje koje ovaj kraj nudi, te kroz poduzetnički centar kao značajan pokretač razvoja ovog prostora.

Grad je i u radijskom eteru županijskog radija koji je pokrovitelj cjelokupne manifestacije predstavio zamjenik gradonačelnika gosp. Nikola Šimić.

Na kraju možemo zaključiti kako je predstavljanje grada bilo izuzetno uspješno i kako su ovakve akcije prijeko potrebne za šire prepoznavanje svih potencijala i posebnosti našeg grada među širom javnosti.

Cjelokupnu prezentaciju Pakraca osmislili su i odradili djelatnici Turističke zajednice, Muzeja grada Pakraca i komunalnog gradskog pogona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postavljeno: 16.04.2010.
Kontaktirajte nas

Vaše ime i prezime:

Vaši kontakt podatci:

Vaša poruka:

Mapa weba