Muzejske pričalice 13.,14. i 16.05., u 18.00h
Međunarodni dan muzeja

 

 

Muzej grada Pakraca uključuje se u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja kroz tematske radionice koje organiziramo 13., 14. i 16.05 u 18.00h , a kroz koje ćemo pokušati mladim sudionicima približiti povijest slavonskog banovca i srednjovjekovnu povijest grada. Ciklus radionica nazvali smo „Priča o novčiću".

 

13.05. ponedjeljak,  muzejska radionica namijenjena je nižim uzrastima djece, na radionici će se djeca upoznati sa originalnim banovcem pričom o ovom  srednjovjekovnom novcu te će sami moći izraditi svoj banovac.

 

14.05. utorak, muzejska radionica namijenjena je djeci nižih razreda Osnovne škole, a na njoj će djeca sama moći izraditi svoju muzejsku pričalicu koja će pričati priču o banovcu ali i srednjovjekovnom Pakracu

 

16.05. četvrtak muzejska radionica namijenjena je nižim razredima Osnovne škole, na njoj će se djeca imati priliku upoznati sa srednjovjekovnim novčićem banovcem,načinom gradnje srednjovjekovne utvrde, sagraditi maketu starog grada Pakraca i upoznati se sa jednim pravim arheologom!

 

Sve sudionike očekuju mali prigodni darovi i sudjelovanje u nagradnoj igri Hrvatskog muzejskog društva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download: Prilog 1
Postavljeno: 09.05.2013.
Kontaktirajte nas

Vaše ime i prezime:

Vaši kontakt podatci:

Vaša poruka:

Mapa weba